Kolsänka

Klimatkompensera och skapa kolsänkor i Norden genom biokol.

Klimatkompensation är ett sätt att amortera på den CO2-skuld vi redan orsakat

Det finns många sätt att bidra till att nivån av CO2 i atmosfären minskar. Vi gör det genom att arbeta för att mer biokol produceras och används för att förbättra jordar i Sverige, Norden och norra Europa. Vi förmedlar kolsänkor mellan biokolproducenter och köpare via plattformen Carbon Future. Nedan kan du läsa om hur processen går till.

FORSLAG-KLIMAT-O-KOLSANKA_R0033570-300x300

KÖPA KOLSÄNKA

Genom plattformen Carbon Future förmedlar vi kolsänkor från biokol. Kontakta oss så går vi vidare tillsammans.

BIOKOLSIDAN_OLADDAT-BIOKOL_P1220178-1-e1600086110475-300x300

SÄLJA KOLSÄNKA

Är din biokolproduktion certifierad enligt EBC C-sink? Om ja så är du redo att sälja din kolsänka genom handelsplattformen Carbon Future. Kontakta oss via telefon eller mail så tar vi nästa steg.

EBC_logo_360-300x300

EBC-CERTIFIERING

Vi samarbetar med EcoTopic AB som hjälper biokolproducenter att genomföra och administrera certifiering enligt samtliga kategorier i EBC inklusive EBC C-sink.

Kontakta oss om kolsänkor!

Varmt välkommen att ringa eller maila oss.

Handelsplattformen Carbon Future

Carbon Future är en nystartad handelsplattform för kolsänkor skapade av biokol. Initiativtagare och grundare kommer från biokolbranschen respektive bankvärlden. Genom att kombinera kunskapen om biokolets potential som kolsänka och erfarenheten av ekonomiska handelssystem har Carbon Future blivit en plattform som sätter spårbarhet, kontroll och klimatet i fokus. För att kolsänkor från biokol ska vara pålitliga måste varje biokol analyseras och framförallt måste man ha kontroll över att biokolet verkligen används på rätt sätt. Alla kolsänkor inom Carbon Future kommer från biokol certifierat enligt EBC C-sink.

Etta-BP-1

Steg 1

EBC-certifiering

Biokolproduktionen certifieras enligt European Biochar Certificate både för biokolet, EBC AgroBio eller EBC Agro, och för kolsänkan, EBC C-sink. Vår partner, EcoTopic AB, erbjuder support med att genomföra och administrera certifiering.

Tvaa-BP-e1601534199974

Steg 2

Biokolet produceras

Biokol produceras och analyseras enligt riktlinjer för EBC. Varje batch eller dagsproduktion registreras och blir spårbar.

Trea-BP

Steg 3

Biokolet säljs

Biokol säljs med eller utan kolsänka. Köpare av biokolet får tydlig information om att kolsänkan ingår eller inte för att minska risken för att kolsänkan räknas flera gånger.

Fyra-BP

Steg 4

Kolsänka registreras

Kolsänkor som inte sålts med sitt biokol registreras på plattformen Carbon Future. Nu är kolsänkan tillgänglig för försäljning på marknaden.

Femma-BP

Steg 5

Biokolet används & kolsänka uppstår

Den aktör som köper biokolet intygar skriftligen att det ska användas på ett sådant sätt att en kolsänka skapas. Det är först nu kolsänkan uppstår på riktigt.

FAQ

Kontakta oss om biokol!

Varmt välkommen att ringa eller maila oss.

Mattias Gustafsson
Vice VD & försäljning
mattias@biokolprodukter.se
073-76 51 448

Jonatan Malmberg
Utveckling & försäljning
jonatan@biokolprodukter.se
070-78 28 770