Kolsänka

Vi förmedlar kolsänkor mellan biokolproducenter och köpare via plattformen Carbon Future. Nedan kan du läsa om hur processen går till.

1
Steg 1

EBC-certifiering

Biokolproduktionen certifieras enligt European Biochar Certificate både för biokolet, EBC AgroBio eller EBC Agro, och för kolsänkan, EBC C-sink. Vår partner, EcoTopic AB, erbjuder support med att genomföra och administrera certifiering.

1
Steg 2

Biokolet produceras

Biokol produceras och analyseras enligt riktlinjer för EBC. Varje batch eller dagsproduktion registreras och blir spårbar.

1
Steg 3

Biokolet säljs

Biokol säljs med eller utan kolsänka. Köpare av biokolet får tydlig information om att kolsänkan ingår eller inte för att minska risken för att kolsänkan räknas flera gånger.

1
Steg 4

Kolsänka registreras

Kolsänkor som inte sålts med sitt biokol registreras på plattformen Carbon Future. Nu är kolsänkan tillgänglig för försäljning på marknaden.

1
Steg 5

Biokolet används & kolsänka uppstår

Den aktör som köper biokolet intygar skriftligen att det ska användas på ett sådant sätt att en kolsänka skapas. Det är först nu kolsänkan uppstår på riktigt.

Handelsplattformen Carbon Future

Carbon Future är en nystartad handelsplattform för kolsänkor skapade av biokol. Initiativtagare och grundare kommer från biokolbranschen respektive bankvärlden. Genom att kombinera kunskapen om biokolets potential som kolsänka och erfarenheten av ekonomiska handelssystem har Carbon Future blivit en plattform som sätter spårbarhet, kontroll och klimatet i fokus.

För att kolsänkor från biokol ska vara pålitliga måste varje biokol analyseras och framförallt måste man ha kontroll över att biokolet verkligen används på rätt sätt. Alla kolsänkor inom Carbon Future kommer från biokol certifierat enligt EBC C-sink.

Läs mer →
1

FAQ

Kontakta oss om biokol!

Varmt välkommen att ringa eller maila oss.

Kontakta oss →
© 2023 Alla rättigheter förbehållna
Biokolprodukter Global AB